Toamna se numără… târgurile de Crăciun

De ieri e cu minus, chiar dacă la prânz avem un plus unu cumplit de singur în termometre, iar parcurile încă nu s-au veștejit complet. De ieri am scos și paltonul chiar dacă iarnă e abia de luna viitoare și mă voi sătura de el până în martie. Oricum, finalul de noiembrie e o perioadă foarte ciudată și rece, dar tot îmi place mai mult ca restul mohorât și ploios, de obicei, al lui noiembrie. Este?

Christmas-Berlin

O fi sau nu o fi, miros de iarnă este, mai puternic ca anul trecut și cu muuult mai puternic ca acu’ doi ani când ne-a plouat mocănește toată luna noiembrie și apoi aproape toată luna decembrie. Exceptând o mică izbucnire, nici nu aveai senzația că vine iarna și Crăciunul. Acum cât de cât o am și la asta mă ajută și lumea care se înghesuie spre târgurile de iarnă. La Sibiu a început de aproape o săptămână, la București am înțeles că zilele astea, iar la Cluj cred că luni, de 1 decembrie. Dar am mai vorbit timid despre asta săptămâna trecută.

În străinătate altfel stă treaba și tare mi-ar plăcea să ajung măcar până la Viena la un târg căci simt cum crește inima în mine când văd o piață luminată feeric și turtă dulce peste tot, aproape pot simți și mirosul de măr caramelizat. Sunt sigură că mă înțelegeți, Târgurile de Crăciun de la Viena sunt printre cele mai frumoase din lume… La final de toamnă toată lumea vorbește despre ele și știu că aveți cel puțin câteva persoane în grupul de prieteni care merge la un astfel de târg :)

Unul mai apropiat de noi decât cele din capitala Austriei este Piața de Crăciun de la Budapesta. Am auzit că ar fi chiar frumușică și cu nimic mai prejos ca cele de la vecinii austrieci. Singurul motiv pentru care n-aș mai merge anul acesta este că deja am salutat Budapesta din mers în august și am alte planuri cu ea: un city break la Băile Gellert într-o perioadă mai puțin aglomerată…

Piața de Crăciun de la Praga are și ea o poveste de spus. Inconvenientul ar fi că e puțin mai departe ca cele două mai sus menționate și din nefericire, în această perioadă, Praga este cumplit de scumpă, sau poate tocmai de asta. Oricum, dacă mai și ninge, Piața de la Praga va fi un basm numai bun de savurat la o cană de vin fiert cu scorțișoară…

Mai apoi ne putem îndrepta atenția spre târgurile bavereze și merge, cel puțin cu gândul, până la cea mai celebră dintre piețele franțuzești, cea de la Strasbourg, dar ce să ne mai socotim, aproape peste tot lumea a luat modelul târgurilor de iarnă și acum sunt câteva sute numai în Europa. Dar s-a depășit granița continentală și cine știe unde dați voi de un târg numai bun de cercetat…

Deci care pleacă în străinătate la un târg de iarnă? Care e cu planul făcut și care încă mai stă pe gânduri? În plus mai am o curiozitate, ce faceți de 1 decembrie, sper că e weekend prelungit pentru toată lumea!? :)

2 comentarii

  1. Am fost la targul de Craciun de la Viena, acum 5 ani, mi-a placut muuult!
    Anul acesta vreau sa merg la Sibiu.
    De 1 Decembrie mergem la artificii si din 30 pana in 1 mergem la Domeniul Regilor (parca asa ii zice :) ), langa Cluj.

  2. Am fost la targul de Craciun de la Viena si la intoarcere am trecut si pe la Budapesta, a fost superb si simt ca mi-am primit deja cadoul de Craciun cu aceasta calatorie, nu imi mai trebuie nimic :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.