5 (cinci) idei călătoare pentru “la vară”

Pentru că ce poate fi mai frumos pentru cineva mai puțin prieten cu iarna, dacă nu planurile pentru vacanța de vară, cea cu soare și caniculă care nu ne sperie? Acum serios, oare doar eu visez deja la vară? :)

A-summer-Holiday-425x329

Mă gândesc că sunt mulți cei ce trăiesc pe principiul “iarna car și vara sanie”, pentru că în ceea ce privește vacanțele, mai ales cele pentru care nu avem alocate sune imense de bani, trebuie să ne gândim și să acționăm din timp. Așa că azi, în plină iarnă, vreau să vă bag la idei, la idei pentru vara ce va să vie. De ce n-aș putea să vă întreb ce faceți la vară, acum în ianuarie, când suntem mereu întrebați din luna august ce planuri avem de Revelion? :)

1. Profitați de ofertele Early Booking. Dacă sunteți genul de călători care apelați la agenții, trebuie să știți deja că până pe la început de martie se poate profita de primele oferte bune, cu prețuri promoționale și avantaje minunate. În plus, dacă vă puteți baza pe o perioadă sigură de concediu, merită să vă puneți planurile în ordine din timp.

2. Ați vrut de ceva vreme să mergeți într-un circuit exotic? Șansele să obțineți un preț bun pentru o vacanță ceva mai extravagantă sunt mari la început de an, când cei care nu se pot baza pe un concediu sigur, încă nu și-au pornit planurile, iar vacanțele scumpe sunt cam pe stand by.  În plus, sunt șanse mari să puteți plăti vacanța eșalonat.

3. Probabil, cel puțin o dată ați avut în minte să mergeți la un eveniment sportiv sau un concert al unui artist preferat. Vara 2014 e plină în Europa de evenimente remarcabile și ar fi aproape imposibil să nu găsești ceva pe plac. În plus, de ce nu ți-ai îndeplini chiar anul acesta visul de a participa la un eveniment pe care ți-l dorești de ani buni?

4. Dacă nu ai buget de vacanță în străinătate, serios, te-ai putea gândi la o vacanță în țară, dar NU departe, aproape de tine. Eu chiar m-am gândit la câteva locații aproape de mine pe care musai o fi să le văd anul acesta. În plus, nici nu trebuie cine știe ce plan pentru ele.

5. Nu în ultimul rând, o idee pentru “la vară” ar fi redescoperirea orașului în care locuiești. Am vorbit tare mult despre asta și de vreo 2 ani o cam practic, printre altele. Nu uita nicio clipă că sunt șanse reale să găsești orașul mai puțin aglomerat și poți să-l vezi cu alți ochi, cu un suflu nou. În plus, garantez că te vei (re)îndrăgosti de el. Am pățit-o, știu ce vorbesc.

Deci?

sursa foto

16 comentarii

  1. Hm…toate ideile tale sunt super faine! Si sunt convinsa ca rezervarea timpurie a unei vacante sau excursii te scuteste de multe batai de cap in aproprierea plecarii.
    Mie una mi-ar place ca la vara sa merg undeva la Mediterana ,pe malul european , intr-un sat la mal , foarte putin vizitat de turisti , spre deloc daca se poate , sa mananc bucatarie mediteraneeana , sa lenevesc la soare si sa inot cat mai mult posibil.Fara televizor , fara radio , fara internet …macar o luna de zile.Mno bine , cu aparat foto , atat :D

  2. In tara, clar. Acum de cand o avem si pe asta mica ne interesam pentru vara la mare. Poate gasim care sa ne convina, daca nu e posibil, atunci prin zona pe undeva.

    1. Cred ca vara la mare e aproape pentru voi si in afara, din vest Croația de exemplu nu e departe :D Cu tot cu cea mică, poate e chiar mai child friendly pentru ea :)

  3. Nu esti singura care viseaza deja la vacanta de vara… Eu una mi-am facut deja road-bookul pentru vacanta in Elvetia, calatoria in Romania din august e deja pregatita..mai am sa-mi cumpar biletele pentru Rolland Garros…Ador Vara si as umbla brambura cat e ziulica de lunga <3

  4. Eh, de câteva zile chiar asta fac, sau cel puţin la asta mă gândesc. Problema este că nu mă prea satisfac ofertele la circuite de pe piaţă. :(. Alegerea unei destinaţii de vacanţă este din ce în ce mai grea pe an ce trece.

  5. Anul trecut, cam pe vremea asta, am cumpărat bilete la avion, am rezervat cazare pentru o săptămână pe Coasta de Azur. S-a mega meritat!
    Anul acesta o să redescopăr oraşul natal…sau cel puţin aşa mi-am propus. Ştiu că Vâlcea ascunde o grămadă de peisaje şi poveşti frumoase. M-aş încurca şi la un road trip prin România, visez la el de ceva vreme, cred că-i timpul să-l văd în practică.
    Pentru străinătat anul acesta, cu puţin noroc, aş opta pentru Praga ori Paris.

    1. După o iarnă atât de… acasă, vreau și eu o primăvară călătoare!! Sper să fie și să nu fie ploioasă ca îmi strică tot cheful :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.