București de 5 stele

Am spus că aș fi încercat Bucureștiul toamna asta, încă din august părea că se conturează un plan. Mi-aș fi dorit foarte tare, aveam motive cu duiumul, dar nimic nu s-a legat în direcția asta și totul a fost condimentat cu răceala mea perfidă (că dacă adun toate simptomele îmi dau o lună) și cu vremea atât de nasoală încât și în acest moment dacă privesc pe fereastră văd numai iarbă moartă, umezeală și noroi. Ce legătură au toate acestea cu Bucureștiul de 5 stele?

P1360977

Vă explic acum: se dă un hotel de lux, câteva localuri unde să te ascunzi de ploaie în București și eventual o întâlnire romantică și ai obținut în capitală o zi de 5 stele. N-aveți idee cum se visează când afară plouă și tu stai în pat între câteva reprize de somn date de somnolența ce vine la plic cu doctoriile! :)

72858edf61f2b1f86518ec4cd7df3ad9_view

Se face că am dat peste un Hotel de 5 stele în București și peste o listă cu 10 din cele mai faine cafenele Bucureștene din care eu mi-am dat seama că am văzut doar două, ca să îi trimit nașei niște link-uri spre ele, iar ea să mă întrebe direct: Când vii? Măi, acuma nu mai știu exact când vin, dar știu exact ce vreau să fac când vin și asta e mare lucru.

Voi ce mi-ați recomanda în direcția asta? Ce nu ar trebui să-i lipsească unei vizite la București ca să fie de 5 stele? Vă rog să țineți cont de faptul că mie chiar îmi place Bucureștiul și am văzut destul de mult din el până în prezent…

08blackerby-bucharest-tmagArticle

Să ne mai facem un ceai și să visăm, deci, până la noapte! ;)

Dacă vă interesează Bucureștiul, vă recomand să citiți ultimele articole scrise pe această temă:  Bucureștiul și Festivalul Enescu și O incursiune în capitală.

sursa foto 2 (Readers Cafe) și sursa foto 3 (Pasajul Macca-Villacrosse)

12 comentarii

  1. Daca est iarna in Bucuresti :) si mai ales daca apuci ninsoarea aia multa, care se depune si “ingheata” traficul (pana sa se transforme in mocirla!), o plimbare prin Cismigiu ar fi superba! si apoi 2 ore de patinat, privind peisajul alb incremenit din parc. Este de vis! Dupa care o retragere intr-una dintre cafenelele care iti plac tie, o ceasca de ceai sau cafea… Sau cel mai bine: un pahar de vin fiert, cu arome excitante de scortisoara si cuisoare, servit in parc. Bine, eu am scris ce mi-ar placea mie. Acum, ce-ti place tie…tu stii! ;)

    1. La una din vizitele de iarna la Bucuresti, chiar am fost pe zapada in Cismigiu si chiar am patinat, poate nu chiar 2 ore :D Superb a fost! :*

  2. Pasajul ala e superb. Nu l-am vazut niciodata live, in schimb am fost cazata la Howard Johnson si chiar e un hotel de 5 stele. ;-)
    Have fun cand ajungi!

  3. Dacă e vorba de locuri, eu ţi-aş recomanda nişte bistrouri şi ceainării frumoase: Infinitea, Joie de Vivre, Beca’s Kitchen, Aristocats Bistro, Pain Plaisir, Băcănia Veche, Băcănia Coco, Biofresh, Acuarela etc. Sunt mult-multe! Poate o să scriu un articol-listă, uite că mi-ai dat o idee :)
    Readers Cafe e tare faină, am fost de mai multe ori şi m-am simţit tare bine.
    Cât despre “obiective”, pe lista mea ar mai fi: Biserica Stavropoleos, Ateneul, Parcul Kiseleff, o plimbare pe Calea Victoriei, străduţele cu nume de capitale de la Victoriei, în spate la Guvern, Muzeul Enescu etc.

    1. da, buna lista cu bistrouri si ceainarii :) as mai adauga Green tea (pe la Piata Rosetti) si Boutique du Pain (langa Ministerul Sanatatii)
      si ti as recomanda Muzeul Satului, daca n ai fo deja

      1. N-am fost la Muzeul Satului si ÎMI DORESC :) Iar lista cu bistrouri şi ceainării a Andrei mi se pare priceless (scrie mai în detaliu, fă un articol pe tema asta) :P

        1. A! și de Green Tea am auzit o sumedenie de lucruri bune, dar nu am fost până acum :) Oricum la cate vreau eu să fac prin capitală ar trebui să mă mut acolo o vreme :))

  4. Eventual şi o excursie prin Bucureşti cu autobuzul supraetajat, dar dacă răceala nu dispare…nu ştiu dacă-i tocmai o idee bună.
    Pentru că ştiu că-ţi plac cărţile şi ceaiul ţi-aş zice ca înainte să treci prin Cişmigiu să zăboveşti un pic în librăria-ceainărie Humanitas sau la Cărtureşti.
    Neapărat o plimbare prin Kiseleff, o promenadă pe calea Victoriei şi o cină bună la Carul cu Bere sau restaurante cu specific.

    1. Mersi de recomandări, o să țin cont :* Cu busul descoperit am fost și mi-a plăcut mult de tot, am fost pe timp de noapte, într-o vară și m-am bucurat foarte tare că se poate face așa ceva în România :)

  5. Bia, oricand vrei sa vii la Bucuresti, te primesc cu mare drag la mine acasa, sa nu iti faci griji legat de cazare. Bine, probabil mai ai si alti prieteni care te-ar gazdui, dar am vrut sa iti spun ca sa fii sigura ca ai un loc asigurat 100% (2 locuri de fapt :)

    Nu e chiar de 5 stele la mine acasa :))) dar promit sa va tratez regeste :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.