Muzeul Aurului (de la Brad)

Așa cum nu am comentat poveștile despre Aur ale ultimelor două săptămâni, așa cum nu am comentat cine și pentru ce are dreptate și cum pentru mine Aurul e mai mult o metaforă născută din praf de stele (probabil din cauza asta voi muri săracă, căci metaforele nu hrănesc niciodată mai mult decât sufletele), nu comentez nici în acest articol povestea Aurului care a mobilizat, nesperat, o țară întreagă.

DSCF5331

În schimb, pentru că am fost pe la Brad, înainte ca în România să înceapă protestele pentru Aur, vreau azi să vă arat cum s-a modernizat cel mai mare Muzeul al Aurului din România. Și e păcat să treceți pe la Brad și să nu opriți, la poalele munților cu cea mai bogată istorie de la noi, Apusenii.

Muzeul se află chiar în centrul Municipiului Brad, județul Hunedoara, iar prețul unui bilet este de 15 lei/persoană (adult). Dacă merită acest preț trebuie să vă convingeți singuri. Cert este că s-a investit aici la Brad ca locația să arate atât de… modern, iar faptul că acest muzeu există așa este o dovadă a faptului că România trece prin muzee, plătește să vadă și cel mai inedit muzeu din vârful muntelui, dacă e cazul.

Puteam transforma acest articol în unul pentru Miercurea fără cuvinte, dar nu m-am putut abține de la câteva (mai multe) cuvinte, așa că, abia mai jos aveți cele mai “aurite” imagini de la Brad. Mai multe poze, ca de obicei aici ;)

DSCF5339DSCF5340DSCF5341DSCF5342DSCF5343DSCF5344

9 comentarii

    1. Se găsește într-o multitudine de forme și niciodată nu se găsește doar aur ci și alte metale (unele rare, știi că și la Roșia Montană, se spune că de fapt, miza nu ar fi aurul) :(

  1. Interesant, nici eu nu ştiam cum arată aurul atunci când este extras. Aş putea spune că mă fascinează în forma brută chiar mai mult decât atunci când este prelucrat.

  2. Soparla? Hai mai! :D Probabil a fost denumita de vreo doamna in varsta care n-a vazut reptila in viata ei altfel nu-mi inchipui cum cineva s-a gandit tocmai..la soparla! Eu insist si zic ca ala e monument natural ridicat fertilitatii :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.