Bucureștiul și Festivalul Enescu

Uite un eveniment pentru care chiar aș merge la București cu o intenție clară: Festivalul Enescu. Nu sunt o împătimită a muzicii clasice, dar ce se întâmplă la București cu ocazia aceasta chiar este de văzut și de simțit. Acest eveniment mi se pare că transformă Bucureștiul într-o capitală culturală, rafinată, boemă și elevată, iar aceste atribute îi cam lipsesc Bucureștiului din plin, în restul timpului… În perioada aceasta, Bucureștiul este luat cu asalt de turiștii străini, mai mult decât de turiștii români. Capitala României pare că renaște, se redefinește și crește în ochii Europei și ai lumii muzicale. Da, Bucureștiul devine o poezie pe portativ!

Screen Shot 2013-09-08 at 10.06.52 PMFestivalul mi se pare foarte bun pentru dezvoltarea turismului în capitală, hotelierii și managerii de restaurante cred că se pot lăuda cu încasări bune. Dar să vedem unde ne cazăm în București pe timpul festivalului:

Putem încerca un hotel situat foarte aproape de centrul orașului, la câteva minute de Piața Unirii și de obiectivele turistice centrale, dar bine amplasat și pentru turiștii care vor sa descopere centrul vechi și muzeele sau clădirile istorice celebre, centrele comerciale de lux, cluburile și barurile renumite.

Pentru cei care preferă accesul rapid la mijloace de transport în comun, spre metrou și liniile de autobuze și tramvaie, facil este Europa Royale, care permite vizitarea unor obiective de interes turistic sau administrativ din orice zona a Bucureștiului. Iar dacă ajungeți în capitală cu avionul, sfatul meu este să vă găsiți la o  cazare în Otopeni.

hotel-rin-central-bucuresti-7

Dar mai trebuie să și mâncăm în București pe timpul festivalului:

Eu mor după Chocolat pentru prăjiturile bune și piureul cu trufe pe chiar nu le papi zilnic și după Carul cu Bere care mi se pare că aduce mult în meniu și mâncare mai ardelenească așa (ce să mai zic de ciorba de fasole în pâine, pe care o pap și la Cluj la Hanul Dacilor?). Străinii cred că ar fi dați pe spate de ea (ok, poate că nu pușcă cu standardele festivalului, dar dacă aveți musafiri străini încercați să-i duceți la o ciorbă din asta) :) Pentru o bere cu ghimbir mergeți la Van Gogh, pentru cea mai bună sangria din oraș la El Torito, iar pentru cea mai bună omletă de dimineață la Rue de Pain.

Și nu uitați să treceți, până la urmă, pe modul “elegant”. Desigur, starea “înaltă” o porți în suflet în perioada Festivalului Enescu, dar parcă printr-o rezervare la un hotel bun, o masă excelentă la un local savuros și o rochie chic pusă în valiză, capitala României, îți garantez că, va arăta altfel, altfel… bine ;)

P1270689

5 comentarii

  1. Si mie mi-ar placea sa merg la Festivalul Enescu. Am reusit sa ajung la expozitia Comorile Chinei si a fost absolut genial. festivalurile, concertele si expozitiile sunt singurul motiv pentru care regret ca nu locuiesc in Bucuresti :D

  2. Într-adevăr este o atmosferă foarte faină în timpul festivalului, plus că mai sunt şi concertele în aer liber. Chiar azi m-a întrebat o prietenă dacă mergem săptămâna asta la un concert. Auzi, întrebare! :) Anul trecut nu s-a organizat, este din 2 în 2 ani, şi chiar i-am simţit lipsa. Aşa că, toamna asta va fi şi muzicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.