4 ani de Bialog și 10 locuri superbe din România

Așa s-a nimerit, de 1 decembrie, atunci m-am pus pe scris, atunci am creat Bialog-ul, iar de atunci nu am lăsat să treacă niciun an fără să nu amintesc ce decizie înțeleaptă am luat :) Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați încurajat să scriu și să tot scriu, să vă povestesc lucruri frumoase despre pasiunile mele și despre viața mea. Și cum totul se rezumă la voi, la cei care mă citiți, care vă întoarceți aici în număr tot mai mare (v-ați dublat numărul în ultimul an și vă spune asta cineva absolut rece la statistici), tot vouă vă dedic articolul de azi, va fi un articol aniversar, despre România.

La mulți ani, România! La mulți ani, Bialog!

Prietenii mei din blogosfera de turism au dorit să facem un cadou României chiar de aniversarea ei, un articol în care să vorbim despre cele mai frumoase 10 locuri din România, locuri în care am ajuns, locuri pe care le-am gustat și simțit din toată inima. Nu am putut să nu mă alătur, e o inițiativă frumoasă, iubesc România, este realitatea mea și dacă ar fi să plec mâine în lumea largă, aș lua-o cu mine. România sunt și eu și ce folos să o hulesc? Dacă aș face-o, oare nu m-aș vorbi de rău în primul rând pe mine? Azi în zi de sărbătoare îi urez să se dezvolte frumos că are cu ce și să-i ierte pe cei care o urăsc degeaba, că nu știu ce fac.

Top 10 cele mai frumoase locuri din România (versiunea Bialog)

10. Mănăstirea Humorului – pentru liniștea deosebită găsită aici, pentru aerul curat și pacea sufletească; pentru că este locul unde poți finaliza de scris o carte.

9. Cetatea Lita – pentru că te va uimi un peisaj desprins din pânzele unui muzeu, poți crede că nu e real ce vezi, și totuși o să urci pe ruine și pădurile Ardealului ți se vor părea nesfârșite.

8. Cheile Turzii – un fir de apă despică munții construind catedrale de piată sub forma unor brațe ce se întind în rugăciune către cer.

7. Piața Muzeului din Cluj-Napoca – porumbei și albine, lapte și miere, vechi și modern, terasă în curtea Bisericii Franciscane unde l-au botezat pe Matei Corvin.

6. Mănăstirea Curtea de Argeș – cea mai frumoasă mănăstire pe care am văzut-o în România, un loc încărcat de legedă, construit pe o moartea și pe nașterea unei creații ce a atins paradoxalul.

5. Cimitirul Vesel de la Săpânța – pentru că moartea nu înseamnă finalul iubirilor ci doar finalul unor obișnuințe perene, ba poate e chiar un început colorat.

4. Castelul Peleș – cel mai elegant și plin de stil loc din România, am avut mereu un sentiment special când am călcat acolo și vreau să cred că într-o viață anterioară… dar stai, cine nu ar vrea să creadă asta?

3. Transfăgărășanul – drumul tuturor drumurilor, o experiență esențială oricărui șofer cu drag de volan.

2. Centrul vechi al Sighișoarei  – din alt spațiu și alt timp, un loc despre care cuvintele de laudă vor fi mereu prea puține.

1. Sibiu – niciodată nu am înțeles de ce s-ar muta cineva din Sibiu…

Acest articol face parte din campania blogosferei de turism românești de promovare a unor destinații ce merita vizitate din țara noastră. Este cea de-a doua campanie de acest fel dupa cea în care vă recomandam destinații de city break din România. Astazi, de Ziua Națională, mai multe bloguri au scris despre cele mai frumoase 10 destinații din România. Vă invit să le citiți:  I’s Blog , Hai la bord , Viajoa Imperator Travel , Alice Traveler Mirel Matyas , Travel Badgers , Blogul de călătorii , Printre rânduri , Plăcerea de a călători , Funtur , Lumea mare , Ciprian CarabaBucketlist , Totul despre hostel , Drum liberCatherine’s crossroad,

45 comentarii

  1. La multi ani de blog! Sa fi mereu asa spontana si vesela si sa postezi cat mai multe si mai interesante articole!
    Te imbratisez cu mare drag , Bia! Iti doresc o zi minunata ! :*
    Destinatiile tale sunt de exceptie!

  2. Adevarul este ca nici eu nu inteleg de ce s-ar muta cineva din Sibiu…
    La multi ani Bialog-ului, sa creasca mare si frumos! Iar tu sa ai o zi minunata! :*

  3. la multi anisori, cat mai multa inspiratie si subiecte garla :)
    Manastirea Argesului e minunata, da’ musai sa vezi si Manastirea Barsana din Maramures. E superba. :)

  4. Vă mulțumesc mult de tot, oameni frumoși! Ca de obicei mă lăsați fără cuvinte :) Îmi pare oarecum rău că nu am fost azi acasă să vă mulțumesc pe rând, dar să știți că de fapt prin acest mesaj vă mulțumesc în parte fiecăruia și mă bucur că Bialog-ul ne-a adus împreună și mă bucur că Bialog-ul este p prezență atât de optimistă și generatoare de fericire în viața mea :*
    Mulțumesc, Mulțumesc!

  5. Laaaaa multttttiiiii aniiiiii! Nu pot decat sa-ti doresc al cat mai multe calatorii frumoase, la cat mai multe carti citite si la cat mai multe fotografii reusite pentru ca sunt sigura ca ne vei incanta cu ele si de acum inainte. Esti unul din bogeerii pe care ii apreciez. Te felicit pentru locusorul minunat pe care il ai si iti multumesc pentru lucrurile frumoase e care ni le prezinti. O duminica minunata Bia!

  6. Pot să spun așa după a doua zi de urări: Mi-ați urat la fel de frumos ca de ziua mea de naștere :) Ceea ce mă încântă la nebunie. Citesc și zâmbesc! Mulțumesc! :*

  7. Eu am fost out in weekend! Asa ca iti spun cu intarziere la Multi Ani! Iti doresc cat mai multa imaginatie si creativitate pentru a ne bucura si pe viitor cu articolele tale si nu in ultimul rand cat mai multe calatorii!!!
    ps: topul nostru seamana izbitor :)

  8. La multi ani, cu putina intarziere! Sper sa ajung si eu la “anii” tai :P
    Uite, eu am locuit la 18km de Sibiu, mergeam in oras saptamanal la cumparaturi, plimbari, treburi.. Si totusi, am plecat. Indiferent de cat de frumos arata si ce stare de bine iti ofera, eu am simtit ca n-am niciun viitor acolo, nicio oportunitate.

  9. @Raluca: mulțumesc mult, o să ajungi și tu cu blogul cât mai departe pentru că scrii bine și cu suflet :) Cat despre plecarea ta din Sibiu este de inteles, tu ai plecat intr-un loc mai bun care nu e în România :D Eu stiu lume care se muta: Sibiu-București, Sibiu-Timișoara, Sibiu-Brașov și chiar multe și dese Sibiu-Cluj, asta pot să spun că nu prea înțeleg :)

  10. @Vienela: mulțumesc :* Și eu mai am de colindat prin țară, mi-am și făcut o listă cu locuri din România în care aș vrea să ajung, poate o să o public pe blog, am niște locuri pe care nu le-am văzut și poate vor constitui ieșiri pentru anul ce vine… Peleșul este unul din locurile de vis din România :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.