Visul meu, povestea mea – Celine Dion (cartea)

Titlu: Visul meu, povestea mea

Autor: Celine Dion

Editura: Business Tech, 2010

Nr. pagini: 270

Preţ: 29 de lei pe  businesstech.ro

O iubesc pe Celine! Atât de mult o iubesc, încât, să-i pot vedea un concert pe viu este unul dintre marile vise ale vieţii mele. Nu mai simt pentru niciun artist ce simt pentru ea şi nici nu cred că în decursul vieţii mele va fi un altul care să o ajungă pe ea… în inima mea. O ascult pe Celine de când aveam 12 ani şi am auzit o melodie la radio, am întrebat ca disperata cine o cântă, am aflat de Celine şi apoi m-am rugat de ai mei câteva vineri la rând (atunci găseai la Ineu casete căci era mare târg mare), să-mi ia albumul “Falling into you“… Aşa a început totul şi continuă şi azi, tot ce a cântat Celine a fost pentru mine, muzica vieţii, îi ador şi recunosc vocea de la primele acorduri (e singura voce din muzică pe care o recunosc din prima) şi de ce nu, ca orice fan, am fost şi sunt fascinată de EA şi de viaţa ei.

De aceea, când am aflat de traducerea cărţii ei în română am făcut tot posibilul să o am, iar prin bunăvoinţa celor de la Business Tech, cartea a ajuns la mine şi am citit-o la foc automat chiar dacă primele 50 de pagini nu au fost cele mai antrenante. Aşa am aflat povestea din spatele succesului şi a melodiilor pe care adormeam sau pe care le ascultam până toţi din casă dădeau ochii peste cap :)

Deşi cartea a fost scrisă prin anul 2000 şi o consider a fi o cartea de memorii scrisă prea devreme, scrierea totuşi te fascinează, nu te lasă indiferent. Practic este povestea ei spusă chiar de ea, a carierei ei fabuloase, dar este împletită cu povestea de dragoste cu Rene Angelil, o poveste extraordinară dintre doi oameni pe care diferenţa foarte mare de vârstă nu i-a împiedicat deloc să se iubească nebuneşte (cel puţin ea l-a iubit şi îl iubeşte aproape bolnăvicios). În carte afli toate detaliile apropierii lor, toate detaliile pasiunii pe care Celine a trebuit să o ţină în frâu pentru că nu se cuvenea să iasă la rampă cu dragostea ei oarecum dificilă, căci trebuia să-şi protejeze cariera în ascensiune. Am aflat multe din dedesubturile vieţii lor private şi de unele chiar m-am minunat, adică nu mă aşteptam la ele şi au fost o reală surpriză. Nu o cunoşteam pe Celine aşa, iar în cartea asta ea ni se oferă pe tavă…

Ce mi-a plăcut foarte mult este credinţa ei (nu religioasă), valorile ei morale, încrederea într-o iubire nemuritoare, o încredere pe care greu o găseşti în lumina strălucitoare a succesului, o încredere că fericirea supremă e posibilă doar prin iubire, doar prin sufletul pereche. Aici vorbeşte şi de anumite melodii pe care le-am cântat într-un anumit fel doar pentru că Rene era în inima ei, că anumite piese au ieşit atât de bine doar pentru că înţelegea perfect trăirea din versuri, cucerea linia melodică prin tot ceea ce simţea ea. Descrierile sunt fabuloase, unele au meritat notate, ceea ce am şi făcut.

Povestea se termină în această carte cu momentul în care ea rămâne însărcinată cu primul copil, a fost visul ei, dorinţa supremă. Cine ştie, poate vor urma şi alte cărţi, şi alte memorii care ne vor fi împărtăşite cândva, când va simţi ea nevoia şi voi fi mai mult decât bucuroasă să le citesc şi pe acelea. Până atunci vă recomand această carte, mai ales dacă sunteţi fanii ei.

Aşa, acum întreb, printre cititorii mei, câţi fani Celine Dion or fi? ;)

Foto

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.