CONCURS: Câștigă Ghidul Londrei cu BookMag

Am primit o propunere de concurs din partea celor de la BookMag (prin elefant.ro), care vor să trimită unui cititor-călător un ghid frumos de la DeAgostini, Ghidul Londrei.

Ce trebuie să facă cel care-l dorește, este să lase un comentariu aici cu răspunsurile la întrebările:

1. Care considerați că este cea mai “populară” carte din literatura engleză? 

2. De ce credeți că este considerată Londra cea mai frumoasă capitală europeană? 

Aștept răspunsurile voastre până pe 5 octombrie ora 21. Pe 6 octombrie aflăm cine primește ghidul (prin tragere la sorți) și cine va fi mai bogat cu noi informații deosebite despre capitala Marii Britanii.

Succes tuturor!

Foto

6 comentarii

  1. Cred ca cele mai populare sunt cartile lui Hemingway ( pe langa cele ale lui Sandra Brown si Aghata Christie)!

    Nu stiu prea bine de ce e asa populara Londra fiindca nu am vizitat-o dar poate datorita muzeelor, a parcurilor in stil englez, datorita Curtii Regale, pt ca plora mult si e un oras pentru melancolici (numai bun pt romani) pt ca are mancarea traditionala chips and fish, din nou printre preferatele noastre, fiindca e un oras cosmopolit, un fel de New York al Europei …. am sa iti raspund mai pe larg dupa ce voi vizita Londra :)

  2. 1. Nu sunt convins ca am inteles intrebarea, poate fi diferenta de limba, dar carte populara in ce sens? Cea mai cumparata, cea mai apreciata, cea mai cunoscuta, sau care a strans cei mai multi bani? Intreb fiindca nici o singura carte nu intruneste toate conditiile de mai sus. Ignorand cateva dintre ele, eu zic ca este Lord of the Rings (Tolkien).
    2. Pai cine a spus ca este considerata cea mai frumoasa capitala Europeana? Chiar n-am vazut vreun studiu care sa spuna asta (daca e chiar as vrea sa-l vad, sunt curios ce criterii au folosit). Eu acum ceva vreme am vazut o statistica serioasa (cred ca facuta de cei de la Lonely Planet) care spunea ca Praga ar fi considerata cea mai frumoasa. Si ca gluma finala si fara legatura cu statistica citata mai sus, fiindca tot e vorba de UK, Printul Charles a afirmat ca (in opinia lui) Praga ar fi cel mai frumos oras din Europa. Prin prisma intrebarii numarul 2 e chiar simpatic venind de la un londonez :D. Lasand asta la o parte nu cred ca exista “cel mai frumos oras din “ceva”, e mult prea subiectiv. Poate aici am putea vorbi de popularitate, nu la intrebarea nr.1.
    Vladimir
    P.S: sper sa nu va suparati ca comentez dar din cate stiu Hemingway si Sandra Brown sunt autori americani, nu englezi. Mi-au sarit in ochi, cred ca englezii pur-sange ar lua-o foarte personal sa fie pusi in aceasi oala cu “barbarii” de americani :D.

  3. Hai ca intru in joc!

    1. “Pride and prejudice” a lui Jane Austin e de departe cea mai populara carte din literatura clasica, dar daca vrem sa fim obiectivi din punct de vedere al popularitatii globale, fara discutie volumele Harry Potter bat toate recordurile.(asta e documentata deja)
    2. Nu, nu cred ca e cea mai frumoasa capitala europeana. Este printre cele mai renumite capitale, dar niciodata si nicicand nu a fost considerata cea mai frumoasa (poate chiar dimpotriva). Pe de alta parte, vizitand-o as putea zice ca nu e frumoasa chiar deloc, dar se poate califica printre cele mai interesante orase din lume. Muzee cu tona, incarcata de istorie, este casa celei mai mari familii regale din lume, monumente istorice si moderne, expozitii si spectacole si sa nu omitem fotbalul, Londra detinand 5 echipe in Prima Liga engleza.
    Este un oras cosmopolit, cu sute de atractii, daca nu mii. Toate acestea fac din Londra un oras cap de lista de vizitat.
    Cine nu a fost in Londra si isi inchipuie ca e dragut si romantic sa te plimbi prin ea, ii sugerez sa se mai documenteze. :))
    Fara un ghid turistic sau un Ipad cu conexiune la internet (nu-i asa Claudiu?) nu ai ce cauta in Londra. Pentru a te bucura intr-adevar de ea, trebuie sa iti faci un plan de vizitare bine pus la punct, altfel risti sa te intorci foarte dezamagit(a).

    PS: Sa nu uitam ca la anul Jocurile Olimpice vor fi gazduite de londonezi. Un motiv in plus sa faci planuri de vizitare;)

  4. 1. La cea mai populara carte as opta pentru Charles Dickens – Great expectations.

    2.Ideea cu “ce mai frumoasa capitala” mi se pare foarte greu de argumentat, decat daca criteriile sunt bine definite. Dar pot raspunse in schimba la intrebarea ” De ce ar putea fi considerata Londra una dintre cele mai frumoase capitale europene?”. Sta cu sigurata in top datorita arhitecturii, istoerie, muzeelor si binecunoscutul moment al schimbarii Garzi, ce atrage anual multi curiosi.

  5. De departe Harry Potter. Volume ce te tin in suspans chiar si ca om mare. Te relaxeaza si te introduce intr-o lume de basm, de fantastic absolut. Asa ca eu unul votez pentru Harry Potter!

    De ce ar putea fi considerata Londra una dintre cele mai frumoase capitale europene? Despre ce vorbim? Daca cauti istorie, gasesti la Londra. Daca cauti printi si printese, gasesti la Londra. In orice oras din lume gasesti ceva care sa te atraga. Fiecare loc de pe planeta are ceva special! Cred ca Londra are spectatorii ei… si nu sunt deloc putini :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.