Cele mai renumite plaje din Corfu

V-am zis că nu am terminat cu Grecia… :)
Azi, m-am decis să mă plimb încă odată pe cele mai frumoase și populare plaje din Corfu. E păcat să nu-mi readuc aminte cât de minunat m-am simțit de exemplu în Barbati unde plaja seamănă izbitor de mult cu una tropicală, sau cât de veridică mi s-a părut zicala „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul” atunci când am ajuns în Paleokastritsa… dar să le luăm pe rând.

O să încep cu un regret și anume acela că nu am ajuns în Agios Gordis care din ce poze am văzut pare o plajă impresionantă și foarte diferită de celelalte. Ce să fi făcut? Teribilele șosele din Corfu, întortocheate și fără prea multe indicatoare ne-au făcut să ne enervăm mai mult decât era cazul și am renunțat la idee. Dar, în tot răul și un bine, pentru că dacă ajungeam la Agios Gordis, probabil că nu mai treceam prin Pelekas și… ce mare greșeală făceam.

Deci, Pelekas este o stațiune cu o plajă fenomenală, cu un peisaj uluitor și cu cel mai extravagant view pe care-l poți opține de pe o terasă. Stâncile intră în apă puțin abrupt desenând un remarcabil peisaj, ce numai marin nu pare, dar care te cucerește. Din păcate, pe plajă la Pelekas am reușit să mă ard puțin, asta după ce am avut zile întregi grijă să nu se întâmple asta :)

La Barbati e plaja tropicală de care vă ziceam. Singurul ei inconvenient este că e foarte aproape de șosea, dar dacă treci peste asta e o adevărată plăcere să lenevești la umbra unui palmier admirând albastrul infinit.

Paleokastritsa e cea mai cunoscută stațiune din Corfu, cu cei mai mulți turiști și cele mai luxoase hoteluri. Paleokastritsa are o plajă renumită și o apă de smarald și mai are o priveliște încântătoare asupra unui mic golfuleț pe care, sincer, e păcat să mori și să nu-l vezi. Dar, cum fiecare lucru cu tristețea lui, în Paleo apa a fost atât de rece că mi-au înghețat picioarele instant. A! și cum era de așteptat, plaja a fost extrem de aglomerată.

Cireașa de pe tort pentru mine a fost la Glifada, o stațiune plină de tineri și plină de pasionați ai sporturilor de apă. Noi, fără a avea exact pretenția de a ne număra printre ei, am avut totuși parte de cea mai incredibilă exeperiență ever. Altfel apă e caldă și intrarea nu e foarte abruptă în apă. A fost și singura stațiunea pe care am admirat-o de sus cu parașuta în spate.

Click pe numele stațiunii pentru poze.

6 comentarii pentru “Cele mai renumite plaje din Corfu

  1. e foarte frumos insa pe mine , si cred ca nu numai, ma obsedeaza o tema – aceea a bogatilor europei. e o mare problema ca atunci cand ai o tara asa cum e a noastra, cu un potential atat de mare, unde exista atatea locuri f bune pentru distractii si toate cele, noi sa mergem grabiti in alte tari, fara ca macar sa ne punem problema faptului ca nici grecii, nici turcii, nu se prea grabesc sa vina la noi. daca mai adaugam la asta ca pentru ei totul este o afacere, ca si freaca mainile de bucurie ca romanii isi cheltuiesc ecom\nomiile la straini, in timp ce tara lor se duce de rapa, totul ma cam intristeaza

  2. @Monica: da a fost fooooarte tare happy

    @Armin: nu cred că e o mare problemă să mergi să vezi frumusețile altei țări, sigur, asta după ce ai vizitat și România. Eu nu spun că nu e frumoasă România, dar avem țări prin jur ce merită vizite repetate. OK, poate e și faptul că unii se știu vinde mai bine, bravo lor, nu pot să fiu invidioasă, chiar dacă uneori mă doare sufletul pentru țara noastră.

  3. revin ca sa adaug, fiindca tema asta ma cam obsedeaza, si poate ca sunt mai obisnuit sa ma lupt cu morile de vant. daca pentru noi ei stiu a se vinde mai bine. din perspectiva lor noi suntem cei care ne videm repede si usor, iar ei ne cumpara ieftin

  4. @armin79: da, cu siguranță pe această temă părerile sunt foarte diverse, iar eu nu sunt suficient de patrioată probabil ca să mă lupt cu morile de vânt ca și tine. Eu vreau să mă bucur de o vacanță, chiar dacă e în România, în Grecia sau Patagonia și nu cred că asta ține deaparat de cât de ușor mă vând ci de cât de bine vreau să mă simt.
    De la 2 ani am străbătut cu ai mei țara în lung și în lat și poate tocmai de aceea, vâzând că în 25 de ani nu s-au adus îmbunătățiri am avut dreptul meu la dezamăgire, nu? Dar să fiu sinceră nu doar dezamăgirea m-a adus departe ci și curiozitatea, și am de gând să mi-o satisfac (curiozitatea zic) de câte ori mă lasă buzunarul, chiar dacă curiozitatea asta înseamnă să mă cațăr pe superbii munți ai patriei sau să mă tolănesc la soare pe o plajă de care nu a auzit nimeni in mijlocul oceanului big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.