Milarepa


Titlu: Milarepa
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
Editura: Humanitas, 2006
Colecția: Raftul Denisei (serie de autor)
Nr. pagini: 63
Preț: 6 lei în Librăria Humanitas, Cluj

Radio France transmitea pentru lansarea romanului: “Milarepa ne poartă spre piscurile Himalayiei, spre crestele gândirii umane, cât mai aproape de întrebarea esențială: Cum îți poți găsi drumul în lume?”

Cartea francezului Eric-Emmanuel Schmitt (despre care am aflat că e destul de tănăr, are vreo 49 de ani) face parte din “Ciclul invizibilului” și tratează sub forma unei povești destinul celui mai celebru yogin și poet: Milarepa, discipolul lui Marpa. Prea multe nu sunt de spus, cartea are personaje puține însă povestea devine la un moment dat alambicată, dacă nu se urmărește exact firul poveștii s-ar putea să te întorci câteva pagini să vezi dacă ai înțeles bine.

Cartea abundă în citate numai bune de pus pe sonet, despre viață, moarte, destin, înțelepciune, adevăr, remușcare, virtute. Nu le-am notat căci mă trezeam cu toată cartea transcrisă și nu asta era ideea.

Este o carte scurtă care se poate citi în două ore dacă dispui de timp suficient, sau maxim într-o zi lungă și lată așa cum am citit-o eu “printre picățele”. A fost prima carte a autorului care mi-a căzut în mână dar am auzit numai lucruri bune și despre “Oscar și tanti Roz”, așa că aceea va fi următoarea pe listă din acest autor.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.