Mă uit (și) la mâinile oamenilor

Aveam eu un fix când eram mică să am unghii mari și frumoase. Când eram prin clasa a II a doamna învățătoare a intuit ea ceva cred și m-a pus responsabilă cu treaba asta, adică trebuia să verific cine vine la școală cu unghiile mizerabile și să-i atrag atenția. Cam ingrata poziție, dar oarecum îmi plăcea.
Tot cam pe atunci am început să mă uit la mâinile oamenilor, obicei care nu mi-a dispărut nici acum. Fie femeie sau bărbat se bucură de admirația mea cineva cu mâini și unghii îngrijite (fără lac incolor la bărbați că mor). Poate e ciudățenie pentru că de cele mai multe ori nu-s mulțumită de ale mele, unghiile mi se par mari și fără formă, fie mici și casante, fie am o problemă cu piele mâinilor, care vrem sau nu e cea mai expusă.
În altă ordine de idei îmi plac femeile care au unghiile de lungime medie, sunt date cu lac incolor sau au făcute o manichiură franțuzească. De asemenea la un eveniment simadicos îmi plac cele care-și pun culori tari pe unghii (eu foarte rar apelez la culori tari). Dar îmi plac și bărbații cu unghiile tăiate frumos, nu până în carne ci ușor rotunjite, recunosc că poate mie îmi plac mai mult cei care au o linie fină a mâinii pentru că mi se par rafinați și romantici (nu întrebați de ce nu sunt atrasă de cei cu mâini grosolane).
Apoi am o problemă mare cu bărbații care poartă ghiul, e clar unul din lucrurile care mă dezgustă când privesc mâna unui bărbat și femeile care poartă inele pe toate degetele inclusiv pe degetul mic, inclusiv inele din acelea mari și grele care par să le rupă degetele.
Respect oamenii căsătoriți care-și poartă verigheta pe deget și nu-i înțeleg pe cei care o țin în sertar, nu concep ca femeile cu degete subțiri să poarte verighete foarte groase, iar bărbații să aibă verighete cu pierticele.
Concluzie: nu trebuie toată lumea să aibă aceleași preferințe, dar eu consider că e de bun simț să avem niște mâini îngrijite atâta timp cât le expunem zilnic, le vede toată lumea și ne folosim de ele la greu. În plus e mișto să nu-i vezi omului toată averea pe degete (poate mi se trage de la maneliști).
Tomata, ce zici de o expoziție? :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.