Interesant și divers, ca-n artă.


Mulțumită Tomatei primii pe bune o leapșă interesantă, dar în același timp grea despre autori. Să văd cum o rezolv :D

1. Name the last book by a female author that you’ve read.
Ultima cred că a fost “La fel de iute ca dorința” a Laurei Esquivel

2. Name the last book by an African or African-American author that you’ve read.
Am citit “Dezonoare” a sud-africanului J.M. Coetzee născut la Cape Town în 1940 și răsplătit cu Nobelul în 2003.

3. Name one from a Latino/a author.
Am făcut cunoștință cu mai mulți autori de sorginte latină și sunt foarte încântată de ei. O să-l numesc totuși pe Gabriel Garcia Marquez căci tocmai termin “Dragostea în vremea holerei” (abia aștept să scriu despre ea)

4. How about one from an Asian country or Asian-American?
Cu tot respectul pentru românul nostru Eliade mai ales, am să o numesc aici pe Maitrey Devi cu “Dragostea nu moare”. Nivelul cărții ei este foarte ridicat chiar dacă vine ca răspuns la o carte scrisă cu 40 de ani în urmă. Cine a citit “Maitrey” a lui Eiade trebuie să citească și versiunea ei.

5. What about a GLBT writer?
Tre să zic Anais Nin, chiar dacă e greu să o includ într-o categorie. Aș zice mai degrabă că e o aventurieră nonconformistă care a încercat cam de toate :D

6. Why not name an Israeli/Arab/Turk/Persian writer, if you’re feeling lucky?
Vreau să mă apuc de “Mă numesc Roșu” cartea lui Orhan Pamuk pe care mi-am achiziționat-o recent. Am citit atâtea articole despre el că se impune să mă pun pe cărțuloiu ăsta de 600 de pagini care seamănă mai mult cu un calup de BCA

7. Any other “marginalized” authors you’ve read lately?
Păi marginalizați pe ce considerente? Poate că au fost unii marginalizați pur și simplu că nu au avut “loc” de alții. Hai să mă refer la literatura română. Lucian Blaga nu a fost publicat din cauza regimului comunist, Eugen Lovinescu nu fost primit niciodată în Academia Română din cauza lui Iorga, care pur și simplu nu l-a avut la inimă, Cella Serghi a fost poate prea siropoasă pentru Bucureștiul din ce în ce mai cosmopolit, Gib Mihăescu a scris o grămadă de romane și cred că i se cunoaște numai unul, iar tinerii scriitori din zilele nostre sunt promovați ca vai de ei.

Fiind o leapșă scurtă care nu cred că obosește prea tare o trimit și eu din curiozitate către: Clau, Lia, și Bogdan.. Și dacă mai vrea cineva să ia cu încredere.

Poza

2 comentarii

  1. Ti-am zis ca nu te uit.

    Acus o sa citesc si eu Dragoste in vremea holerei, dar n-o sa iti citesc recenzia decat dupa. :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.